Adinda: Lagu Pertama Segi di Spotify

Cover1

Fuh! Bukan senang perjalanan nak siapkan satu lagu dalam keadaan yang serba tak mencukupi. Apa yang tak mencukupi? Bukan sekadar sumber wang, malah peralatan dan juga ilmu yang masih kurang di dada dari setiap ahli band kami. Well, it’s safe to say; we’re a newbie in this music making stuff and we are working hard to learn the traits lah. Maaflah ya, campur-campur sikit bahasa; bukan taknak memartabatkan bahasa ibunda. But this is how Malaysian speaks nowadays.

Well anyway, it’s not really a secret that we’re working on a musical project since late last year; although back then we were working under a different name (jangan dikenang kisah lama). Banyak lagu yang sudahpun ditulis oleh ahli band kami yang terlebih rajin tu; but it’s not that simple as along the way we were learning on how to record our playing first. Dah buat lagu, takkan nak berharap je lagu yang ditulis atas kertas tu bertukar dalam bentuk muzik yang boleh didengari kan. Maka, proses rakaman dan mixing dengan perlahan-lahan berlangsung diantara akhir December hingga lah sekarang.

1

Once everything was kinda complete, we were then stuck in a different problem on how do we release these music of ours. Macam biasa, kita pun Google lah, somehow one of us found something in an online discussion which led us to met with the cool people in Mechanism Records. Mereka ni sebuah label bebas yang menjadikan platform mereka sebagai gerbang yang memungkinkan muzik yang dicipta oleh band atau artis indie ni untuk melancarkan muzik mereka secara sahih dan betul. Kami dengan ini ingin mengucapkan ribuan terima kasih pada mereka dalam memungkinkan muzik kami untuk didengari tak lama lagi.

Adinda adalah tajuk lagu pertama kami yang akan berkumandang di beberapa platform muzik digital seperti Spotify, Joox, Deezer dan semestinya di Youtube. Maka, kami berharap lagu yang kami sampaikan boleh lah sedikit sebanyak menghiburkan kalian dan dapat juga memberi inspirasi ke, manfaat ke, apa-apa je lah kan yang positif; supaya dapat mewarnai lagi industri muzik tempatan yang sedia ada bewarna-warni ni. Lagu kami akan dilancarkan pada 21 Feb 2018 dan kami akan war-warkan sekali lagi menjelang pelancaran lagu tersebut. Thank you for reading our short entry this time around, feel free to communicate with us via Facebook or Instagram; Ciao!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s