Will it Matter EP now Available for Streaming

Late 2018 saw the band released their first ever physical records titled "Will it Matter" to share some of their early days music to the public. It was done as part of a fundraising program for the band in order to promote their music and make their music available to some of their early supporters … Continue reading Will it Matter EP now Available for Streaming

Greish buka jalan untuk Segi dengan lagu baru

Sejak dari tahun 2018 lagi, Segi telah mengadakan beberapa perancangan untuk mengorak langkah dengan muzik-muzik baru yang boleh mencabar keupayaan mereka sendiri. Beberapa buah lagu baru telah ditulis bagi tujuan tersebut dan ada antaranya yang terpaksa diketepikan atas dasar kesesuaian ia untuk menjadi sebahagian dari bunyi yang dihasilkan oleh Segi. Banyak karya dalam tahun 2019 … Continue reading Greish buka jalan untuk Segi dengan lagu baru

SEGI Will it Matter: LIVE at Drum Asia

After a whole year of performing and making music, the band decided to give a little push to itself by hosting it's own special jam session for those who wanted to see them play live. Joining Segi was SpaceHawk and Neurosse; two other bands that accompanied the show in which it was intended to be … Continue reading SEGI Will it Matter: LIVE at Drum Asia

Rantai Art: Pesta Ke’chill Sebuah Usaha Besar

Usai sahaja memainkan lagu terakhir kami di hadapan beberapa penonton yang tampak bersahaja dan santai melayani muzik yang dialunkan; beberapa tepukan dan sorakan kami terima dan itu sahaja cukup untuk memberikan kami kepuasan di dalam hati. Pentas atau lebih tepat lagi lantai persembahan yang disediakan oleh pihak Rantai Art yang bertempat di Laman Budaya Shah … Continue reading Rantai Art: Pesta Ke’chill Sebuah Usaha Besar

Be a band like COLDPLAY

That is probably what most people would want, right? Well maybe not just COLDPLAY, maybe some of you who are in a band wants to be like METALLICA or whatever that you're aspiring to be. It is okay for anyone to have a dream because that will drive us to work towards our vision; but … Continue reading Be a band like COLDPLAY

Adinda: Pencalonan Carta ROTTW Magazine

https://www.facebook.com/rottwmag/videos/10156257647829623/ **Jemput Undi: Like n Share sahaja video diatas, setiap tontonan amat dihargai** Pencalonan lagu pertama kami kedalam carta ROTTW ni merupakan sebuah usaha kami; bagi mempromosi karya asli kami kepada lebih ramai pendengar. Bukan mudah kan nak bagitau semua orang apa yang kita buat. Apapun, setiap sokongan yang kami terima setakat ini sememangnya bermakna … Continue reading Adinda: Pencalonan Carta ROTTW Magazine

Tour of Broken Adinda? Gig and Shows

It's a norm nowadays for a musical group or individual to come out and perform in order promote their music following a "Single" release. It's looking to be a much affordable and economic way to promote and at the same time not holding back a piece too long in order to wait for the opportunity … Continue reading Tour of Broken Adinda? Gig and Shows

“Adinda” Lagu Pertama Dilancarkan

Akhirnya, lagu pertama band kami telah pun dilancarkan secara serentak di seluruh platform music streaming yang ada; pada 21/2/2018. Setelah sekian lama kami mencuba untuk mengeluarkan demo ini kepada pendengar secara terbuka, maka kali ni tercapailah hajat kami tu. Apa pun, kami berharap dapat sedikit sebanyak menghiburkan kalian dan pada masa sama mewarnai sedikit industri … Continue reading “Adinda” Lagu Pertama Dilancarkan

Pentingnya Bassist dalam Band

Entri kali ni, kami nak bincangkan sedikit pasal individu yang berada didalam sesebuah band atau kumpulan muzik itu. Malah, kalau seseorang itu bergerak sebagai artis solo pun; dia perlu tahu dan sedar bahawa pentingnya individu tersebut. Seperti mana yang dijelaskan melalui tajuk entri kita kali ini; pemain bass merupakan ahli yang sangat penting didalam sesebuah … Continue reading Pentingnya Bassist dalam Band

Adinda: Lagu Pertama Segi di Spotify

Fuh! Bukan senang perjalanan nak siapkan satu lagu dalam keadaan yang serba tak mencukupi. Apa yang tak mencukupi? Bukan sekadar sumber wang, malah peralatan dan juga ilmu yang masih kurang di dada dari setiap ahli band kami. Well, it's safe to say; we're a newbie in this music making stuff and we are working hard … Continue reading Adinda: Lagu Pertama Segi di Spotify